Razlika med kalcinacijo in kalcifikacijo

Večina ljudi ne pozna razlike med izrazoma. Kalcinacija je termična obdelava, pri kateri se ogljikov dioksid, voda in ostale nečistoče odstranijo iz karbonatov in tako se poveča gostota. Kalcifikacija je kopičenje kalcijevih soli v telesnem tkivu. Običajno se pojavi ob formiranju kosti, vendar se kalcij lahko tudi odloži v mehko tkivo, zaradi česar tkivo otrdi.

Kalcifikacije so torej zatrdline v mehkih tkivih, bodisi znotraj mišic (mišična kalcifikacija), kit oz. tetiv (kalcificirani tendinitis) ali na robovih sklepov. Nastanejo kot tvorba kalcijevih kristalov oziroma kalcinata, so običajno ostre oblike, kar preprečuje gladko drsenje tkiva in povzroča močne bolečine. Najpogosteje se kalcifikacija zgodi v rami.

Razvojne stopnje kalcifikacije

Najpogosteje se težava s kalcifikacijo pojavi pri ljudeh z obrabo sklepa/ov, ob ponavljajočih se gibih z degeneracijo mišice in po direktnih poškodbah. Poznamo več faz:

  1. faza pred kalcifikacijo, ko tkivo zunaj celic počasi začne sprejemati kalcijeve depozite
  2. kalcificirana faza, ko se kalcij prične nalagati in spreminjati v trdno obliko, po nedoločenem času pa zopet nazaj v mehkejšo obliko, telo ga takrat prične boleče resorbirati
  3. faza po kalcifikaciji, ko telo ponovno vzpostavi normalno stanje celic in vlaken

Priporočilo je, vsakodnevna opravilna dejavnost, predvsem pa pozitivna miselna naravnost.

Uspešnost hitrejšega zdravljenja tega pojava je vezana na stroške terapij, v kolikor si stranka te lahko privošči. Če pa si stranka dragih terapij ne more privoščiti, se težava lahko uspešno odpravi tudi s kombinacijo:

Topla destilirana voda  (min. 3L/dan) +  zeolit 5mcr (3×3g/dan) + vadba/opravilna dejavnost

Vsakodnevno uživanje zeolita vzpostavlja homeostazo v telesu, zato upoštevajte, da:

        Zdrave-pozitivne misli (o)zdravijo duha. Zdrav duh (o)zdravi telo.