Zeo Medic d.o.o.

Družba ZEO-MEDIC d.o.o. je nastala leta 1991 pod nazivom INDUSTRO INŽENJERING d.o.o., ko se je ukvarjala s proizvodnjo procesne opreme. S svojo dejavnostjo med drugim proizvaja, rekonstruira in montira opremo za predelavo mineralnih surovin in tudi zeolita. Od leta 1994 se v sodelovanju z Inštitutom za tehnologijo nuklearnih in drugih mineralnih surovin ukvarja tudi s predelavo zeolita, kot absorbentom vlage za potrebe proizvodnje termoizolacijskega stekla in adsorbenta amoniaka pri prečiščevanju odpadnih voda.

Leta 1995 je družba zgradila objekt in postavila opremo za predelavo naravnih zeolitov. Družba INDUSTRO INŽENJERING d.o.o. je leta 2009 z družino Vukušić ustanovila družbo ZEOLINK d.o.o. za predelavo zeolita za potrebe kmetijstva, živinoreje in ekologije. V sodelovanju je nastalo je nekaj atraktivnih produktov in tako je družba postala ena vodilnih proizvajalcev predelanega zeolita v svojem okrožju.

S spoznavanjem koristnih lastnosti zeolita za potrebe medicine, dietetike in kozmetike in zaradi velike potrebe ljudi in trga v iskanju produktov za samopomoč pri blaženju akutnih in kroničnih stanj pa je družba INDUSTRO INŽENJERING d.o.o. pričela tudi s proizvodnjo dietetskih in kozmetičnih produktov leta 2013, z imenom ZEO-MEDIC d.o.o.

ZEO-MEDIC d.o.o. je, v nameri po doseganju najvišje kakovosti s svojimi produkti, vzpostavil sodelovanje s Farmacevtsko fakulteto, Medicinsko fakulteto, Vojnomedicinsko akademijo in ostalimi visoko strokovnimi ustanovami v regiji. Danes ima ZEO-MEDIC d.o.o. organizirano proizvodnjo dietetskih in kozmetičnih produktov, kapaciteta proizvodnje pa presega predelavo 20.000 kg na mesec zaradi česa si družba še vedno prizadeva širitev tako asortimenta produktov kot tudi drugih trgov.

V nameri doseganja najvišje kvalitete in izpolnitve najvišjih pričakovanj za svoje kupce je družba svojo proizvodnjo prilagodila zahtevam zakona CODEX ALIMMENTARIUSA CAC/RCP 1969, rev. 04/2013, z upoštevanjem vseh korakov in principov HACCP sistema in analiz nevarnosti in kritičnih kontrolnih točk.

Izpolnitev zakonskih regulativ, zaradi učinkovitejšega in efektivnejšega dela, vse kontrole izvaja mednarodna organizacija TüV Austria, kar je za zagotavljanje kvalitete za te proizvode bistvenega pomena.

Vsa testiranja izdelkov ZEO-MEDIC d.o.o. se redno opravlja v sodelovanju s Kliniko za Rehabilitacijo „Dr. Miroslav Zotović“ v Beogradu.

Doslej je opravljena preliminarna študija »OCENA TERAPIJSKEGA EFEKTA ZEOLITA NA ZNIŽANJE LIPIDOV V KRVI« s pomočjo končnih produktov, ki je  „ZEOLIT KLINOPTILOLIT MIKRONIZOVAN AKTIVIRAN“. V postopku je tudi študija o učinkovanju „ZEOLIT KLINOPTILOLIT MIKRONIZOVAN AKTIVIRAN“ na znižanje sladkorja v krvi.

Izdelki Zeo-medic do 5µm z uradnimi certifikati zagotavljajo najvišje standarde  tovrstnih izdelkov v Evropi in to je za nas ključno pri poslanstvu in posredovanju teh izdelkov vsem uporabnikom.

Imate vprašanje?

KAKO VAM LAHKO POMAGAMO?

KONTAKTIRAJTE NAS