Pri Parkinsonovi bolezni,

ki je posledica obtočnih motenj v možganih, izboljšanje po kelaciji lahko razložimo s spremembami v možganskem krvnem obtoku. Pomanjkanje kisika lahko prizadene iste dele možganov kot virus encefalitisa, čigar posledica je dejansko Parkinsonova bolezen. Drugi mehanizem izboljšanja pri Parkinsonovi bolezni po kelaciji je odstranitev aluminija iz tkiv, saj je po-znano, da so ravno nanodelci aluminija vzrok mnogih patoloških stanj sedanjega človeka. Obdukcije bolnikov s Parkinsonovo boleznijo so potrdile visoko vsebnost aluminija v prizadetih delih možganov. Aluminij namreč povzroča mreženje v tkivih (glej članek št. 6), ki so jih okvarili prosti radikali. Dr.Herman meni, da je pravi vzrok Parkinsonove bolezni s prostimi radikali povzročena oksidacija dopaminskih receptorjev v možganih, a žal izboljšanje znakov Parkinsonove bolezni ni tako dosledno, kot je to mogoče pri srčno-žilnih boleznih zato temu ni mogoče v celoti potrditi. Zeolit pri Parkinsonovi bolezni znatno pripomore pri čiščenju težkih kovin, aluminija in drugih prostih radikalov.

Nazoren prikaz zamreženja možganskega tkiva, ki nastane zaradi aluminija oziroma posledično pri Parkinsonovi bolezni si lahko ogledate na posnetku https://www.youtube.com/watch?v=kpz91iPWCOs.

Z naravnimi kelati (glej članek št.2) je naša dolžnost v telo redno vnašati snovi, ki na dnevni ravni pripomorejo očistiti organizem od težkih kovin (težke kovine zakisajo telo).

Za zdrave in čiste možgane je zato priporočljivo vsakodnevno uživanje kvalitetnega zeolita (6g granulacije manjše od 20mcr, za čiščenje možganov bolje 5mcr), ki ob zadostni količini izvirske ali prekuhane vode lahko znatno pripomore pri čiščenju telesa od nakopičene vsakodnevne (in stare) nesnage.

Le zdrav duh o-zdravi telo, s pozitivno nravnostjo do življenja veliko postorimo za jutri.